Krutonger av tørt brød

Krutonger er perfekt å bruke til supper, salat eller crunchy grønnsakstopping. Til 2 glass trenger du ca. 300 g rester av brød.

Vanlig krydderblanding til 2 glass

  • 6 ss olivenolje

  • 1,5 ts salt

  • 0,5 ts kvernet pepper

Urteblanding til 2 glass

  • 6 ss olivenolje

  • 1 ts salt (trenger ikke salt hvis det er salt i pizzakrydderet).

  • 4 ts provincekrydder eller pizzakrydder.
    Friske urter fra kjøkkenhagen kan gjerne brukes.

Slik gjør du:

  1. Skjær brødet i små terninger.

  2. Bland olje og ønsket krydder.

  3. Fordel brødterningene likt i 2 ulike boller. Vend brødet i krydderblandingene (1 med vanlig, 1 med urter). Det er alltid fint å gi barna alternativer å velge imellom.

  4. Ha brødterningene på bakepapirkledd stekebrett.
    1 brett til vanlig krydderblanding, og ett brett til urtekrutongene. Pass på at terningene fordeles godt utover og ikke ligger oppå hverandre.

  5. Stek ett brett av gangen 180 °C i ca. 15 minutter eller til brødkrutongene er sprø.