Krutonger av tørt brød
Krutonger er perfekt å bruke til supper, salat eller crunchy grønnsakstopping. Til 2 glass trenger du ca. 300 g rester av brød.
Vanlig krydderblanding til 2 glass
6 ss olivenolje
1,5 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
Urteblanding til 2 glass
6 ss olivenolje
1 ts salt (trenger ikke salt hvis det er salt i pizzakrydderet).
4 ts provincekrydder eller pizzakrydder.
Friske urter fra kjøkkenhagen kan gjerne brukes.
Slik gjør du:
Skjær brødet i små terninger.
Bland olje og ønsket krydder.
Fordel brødterningene likt i 2 ulike boller. Vend brødet i krydderblandingene (1 med vanlig, 1 med urter). Det er alltid fint å gi barna alternativer å velge imellom.
Ha brødterningene på bakepapirkledd stekebrett.
1 brett til vanlig krydderblanding, og ett brett til urtekrutongene. Pass på at terningene fordeles godt utover og ikke ligger oppå hverandre.Stek ett brett av gangen 180 °C i ca. 15 minutter eller til brødkrutongene er sprø.