Bruk spiret brødmiks når du baker Norlandiabrødet

Fremgangsmåte

Bruk grunnoppskriften for 2–4 brød, men erstatt melet med 1,6 liter spiret mel. Brødet heves først i 1 time, og etterheves i 30 minutter før steking. Når man bruker spiret mel bør brødet avkjøles før man skjærer i det.

Ved å bruke spiret mel i hele eller deler av oppskriften vil man få samme effekt som ved bløtlegging/langtidsheving av brød eller korn, da næringsstoffer som jern allerede er lettere tilgjengelig etter spireprosessen. Spiret mel er også snillere mot fordøyelsen til små barn med umodne tarmer. Jern er et mineral mange barn lett får for lite av. Vi anbefales i tillegg å redusere kjøttinntaket av hensyn til bærekraft, dermed er det ekstra viktig å være bevisst på hvordan vi kan få i barna jern fra planteriket. Ved å kaldheve, bruke spiret mel og ved å spise grønnsaker, frukt og bær sammen med korn/brødmåltider optimaliserer vi jernopptaket.